måndag 30 januari 2012

Seger på hornbergsloppet

Långloppet på hemmaplan bjöd på fantastiskt väder med strålande sol och några minusgrader. Då snön inte fanns i mängder gick banan på Storsjön och två varv på en 20km slinga utefter Årsundas mäktiga kust var det som gällde. Kände ganska tidigt att det fanns mycket krut i kroppen trots min förkylning och efter ett ryck av Lars Ljung en bit in på andra rundan blev det bara vi två kvar. Ljung drog stenhårt och det var på näppen att jag hängde med till spurten. Väl där fanns kraften att ta spurten och tog årets första seger.
Min älskling Lina gjorde en grym comeback och tog en finfin 4e plats i damklassen. Våra bästisar Hansson från byn Röjeråsen gjorde stronga insatser, Louise blev femma i damklassen och Han-erik drog de 40km på 2tim. Fin seedning till vasan. Imponerad!!!

lördag 21 januari 2012

Blev en 6.e plats idag, 10s efter Segrande Jimmie Johnsson!!

Dagens race Intersportloppet 45km gick finfint för mig! 30min innan start bestämde jag mig för att staka runt utan fäste, då jag inte hade så mycket att förlora och ville testa mina kattarmars kapacitet lite extra!
Visste att första 15km på banan skulle bli den största utmaningen då lundbergsbackarna och stigningarna innan oxberg är ganska så sega.
Kändes dock fint i början och resan till oxberg klarade jag mig utan problem.
Fick sedan en liten svacka innan hökberg i backarna och fick slita på rejält med armarna.
Sedan gick det finfint ända tills Jimmie drog på med ca 10km kvar. Då var det bara att försöka hänga med och lyckades ganska bra. Fältet drog ut och jag sladdade som 6-7man. Hade lite chans att kunna ta en andraplats men armarna orkade inte ta igen den lilla luckan och det blev en 6.e plats. Är grymt nöjd med det och formen känns bra, blir skoj på SM nu till veckan!!
Då jag inte har så mycket kraft i armarna har jag slipat mycket med tekniken i stakningen nån vecka och lyckats hitta ett sätt att få på mina kilon utan att utnyttja armarna allt för mycket. Tycker jag kan hålla nästan samma fart nu som när jag tränade skidor som mest men med en lite annan mer ekonomisk stakteknik!

torsdag 19 januari 2012

Eget litet läger i Jönköping

Har denna vecka måndag till torsdag kört ett litet eget läger nere i jönköping med både cykling och rullskidåkning.
Jönköping har bjudit på fin barmarksträning och det har varit riktigt skoj att få köra lite riktig MTB-åkning när det är full vinter hemma.
Kroppen känns bra och ska bli intressant att köra Intersportloppet i mora på Lördag och en SM-vecka i Östersund på det.

Genomförd träning:
Måndag: 2tim distans stakning rullskidor och 2tim MTB på XC-bana.
Tisdag: 2tim distans skate rullskidor, 2tim MTB på XC-bana och 1tim löpning.
Onsdag: 2tim cykelintervaller 5x klevaliden-backen i Husqvarna och 2tim stakintervaller i backe 4x10min.
Torsdag: 3.30 distans testcykel +styrketräning 30min.
Totalt:17tim.

Grotfallsrundan

I helgen avgjordes grotfallsrundan 42km i grängesberg. Tävlingen var ganska ok för mig!, hängde med täten i lite mer än halva loppet och sen fick jag släppa lite, tappade dock inte så mycket fram tills att det var 5km kvar, men sen hade armarna gjort sitt. Körde dessutom utan fäste med cykelarmarna och sista backen efter 41km var inte att leka med.
Motionärerna som man varvade saxade i brantbacken och sprang överallt och själv med stumma armar skulle man ta sig om stakandes på någe vis. Blev mittemellan och över lite skidor osv..
Lyckades ta mig i mål som sjua och en par minuter efter täten med jimmy jonsson och tynell. Inte alls så tokigt och känns att det bara kan bli bättre nu. Behövde verkligen få känna på lite fart och möta lite vasst folk för att få fart på armarna.
Eventuellt blir det ett långlopp nästa helg igen och då hoppas jag på ännu lite starkare armar!