måndag 14 februari 2011

Offpiståkning i Bjurs!!

Igår fanns lite tid över för att köra lite alpint i Bjurs, vilket var ett bra tag sen senast. Fick bra tekniktips av Tobbe Häggblom och det var stor skillnad på åkning från första åk till sista. Lyckades ge mig på en 180 och landa baklänges i ett hopp, frågan är bara om det var tur eller skicklighet:-) Tobbe har lyckats med en dubbelvolt så det är ett steg dit kan man säga!!
Sedan blev det lite offpistkörning i djupsnö, hur kul som helst och adrenalinet var skyhögt. Första åket bland träden hade man ingen direkt koll men det blev bättre och bättre.
Måste bara få tid att åka nåt mer i vinter!!!

2:a plats på Orsa Skimarathon

Det blev en fin andraplats på orsa skimarathon i lördags. Vi körde två varv på en 21km lång bana och det blev en fin uppvärmning tills Byström lade in en riktig sprintattack. Jag och David Frisk gjorde vad vi kunde för att försöka täppa till luckan, men vi lyckades bara hålla honom inom synhåll. Jag kände mig ändå pigg de sista kilometrarna och lyckades få en lucka till david och gick in på andra plats, 21s efter byström.
Det brukar slå in att den som vinner orsa skimarathon vinner vasaloppet och stämmer detta kanske det är dags att anmäla sig:-)

Hade superbra glid på mina Peltonen och belaget var lika blanksvart vid målgång som vid start. Inget döende glid som brukar kunna hända!
Vallade med Racewax T1, en stenhård grund som är det hårdaste som går att få tag i. Sedan blev det 3lager Högfluor H1 med iblandning av H2. Korkade sedan in 5lager 100% högfluorpulver med handkork för att få den spegelblanka ytan. Drog sedan 0,3mm följt av 0,5mm RS-riller som slutfinnish!
Allt efter proffset Samuel Forslunds instruktioner.

söndag 6 februari 2011

Seger på Wadköpingsloppet!

Det blev en vinst på wadköpingsloppet i år igen som jag vann förra året. SM loppet dubbeljakt i Torsdags gick helt åt skogen och jag bestämde mig för att dra hem direkt och köra ett långlopp istället. Det blev ett lyckat val.
Med solsken, hårda och snabba spår=bra fäste och bra glid blev loppet underbart att köra. De 40kilometrarna avklarades på 1tim 37min, mitt klart snabbaste långlopp.
Anders Palmer gasade på rejält vid de båda spurtpriserna och det gjorde att fältet drogs ut. Kvar blev Palmer, Peo Svahn och jag, som höll ihop till spurten. Innan sista utförskörningen körde jag Northugtaktiken och attackerade max vilket gjorde att jag fick en lucka som jag klarade att hålla in i mål. 7
Stort tack till Tony Snihs som fixade superglid och superfäste. Stort tack även till Pelle, Ann och Vidar som hjälpte mig fram till seger. Även min underbara Lina gjorde som vanligt ett underbartjobb med allt!!