torsdag 12 augusti 2010

Dags för cykelvasan och Sverige cup i Södertälje!

Då är det dags för en tuff tävlingshelg igen, Cykelvasan på Lördag och Sverigecup på Söndag.
Cykelvasan blir premiär för mig och det skall bli riktigt kul, speciellt när loppet går så pass snabbt. Förra året var segrartiden på ca 2,45 så det är bra mycket över 30km/h i snitt. Hoppas att jag lyckas hänga med hela vägen denna gång!
På söndag bär det iväg till Södertälje och en deltävling i Sverigecupen. Gäller att försöka återhämta sig bra då racet är på 8x5,5km i tuff terräng. Ligger trea i totalcupen och hoppas kunna försvara den placeringen säsongen ut!!

17.e plats på Grenserittet!

Grenserittet avgjordes i Lördags med start i Strömstad och mål i Halden. Ett långlopp på 80km med 7500 deltagare, vilken folkfest!
Detta är första året som jag kör Grenserittet och jag kommer säkerligen tillbaka nästa år. Banan var lättcyklad och fin med inslag av tekniska partier, farten var hög och jag hade 32,7km/h i snitt.
Hade fina ben och hängde bra med i tätgruppen utan några större problem i 70km. Blev rykkig körning vid 10km kvar och fick en krampkänning i baksida lår vilket gjorde att jag var tvungen att släppa täten. Lyckaes ändå hålla bra fart och tappade bara 1min till mål. Blev en 17.e plats och bara en minut efter segraren Wengelin. Hård konkurrens alltså! Klart bästa långloppet tidsmässigt efter täten och snart kanske man kan gå med ända in. Känns fortfarande att det fattas lite i slutet av långloppen men det blir bättre och bättre.