söndag 18 juli 2010

8e plats på CrossCountry!

Igår avgjordes det stora loppet, Crosscountry på 6x7km. Hoppades att benen skulle var lika pigga som på stafetten.
Loppet startade i ett ruskigt tempo och benen blev grillade rejält redan första varvet. Försökte ligga med i täten men kroppen ville inte riktigt vad huvudet ville. Låg och pendlade mellan 7-9plats hela tiden och var inte så långt efter vid halva loppet.
Sedan kom en störtskur och gjorde banan snorhal, vilket gjorde loppet till en stor utmaning för oss alla som hade lättrullade blanka däck. Detta gjorde att tidsdifferenserna blev större. Klarade mig dock från vurpor och lyckades hålla min 8.e plats in i mål. Är riktigt nöjd med det ändå!!
Darvell vann och imponerade stort, Mattias Wengelin tog silvret och Mattias Nilsson tog bronset. Grattis grabbar!!!
Känner att benen fortfarande inte har den kapacitet vad flåset har och till nästa år kanske man förhoppningsvis kan vara med och ge dom en match om medaljerna.

Brons på stafetten!

Stafetten avgjordes på fredagen och vi visste innan start att vi hade chans på medalj. Oskar Bylinder på första sträckan, Mats Mattsson på andra och jag på sista. Oskar och Mats gjorde en stark insats men många lag var starka och vi låg på femte plats när det var dags för min sträcka. Hade bara en sak i tankarna och det var att köra för en tredjeplats. 40sek på bara 8km kändes långt men trodde på att det skulle gå. Benen var hur pigga som helst och jag kunde gasa på i hög fart hela tiden. Fick superbra stöd av alla i hemmapubliken som gav tider och peppade efter hela banan. Med 2km kvar kom jag ikapp och var då helt slut efter att ha fått gått max i 6km. Vilade mig i några hundra meter bakom och gick sedan förbi och gav allt. Det höll in i mål och ordnade ett brons till klubben. Riktigt kul för alla oss tre och för hemmaklubben att få en medalj.
Tack för det stora stödet från alla IK Jarlare ännu en gång, det höjde oss extra mycket!!

7a SM tempo och Lagguld

SM tempot avgjordes i onsdags och det blev en sjundeplats för min del. Ett helt ok resultat trots att benen inte riktigt svarade som jag ville. Dessutom fick vi tre elitkillar i IK Jarl ett lagguld vilket var superkul.

fredag 9 juli 2010

Dags för Mörksuggejakten och MTB SM på hemmaplan!!

Ja då var det dags för säsongens höjdpunkter, Mörksuggejakten och mtb:sm på hemmaplan. Detta har jag väntat på länge och det skall bli riktigt skoj. Vädret har senaste veckan varit toppen och banorna är i bästa skick. Konkurrensen är såklart stenhårt men jag har som mål att vara med och kämpa i toppen på alla race. Både benen och cykeln är finslipade och hoppas att formen skall vara på topp.

Hoppas verkligen alla cykelintresserade kommer hit till Rättvik och tittar på tävlingarna, det kommer att bli ett riktigt drag!!

söndag 4 juli 2010

Ränneslättsturen = Varmt!!

Idag körde jag ränneslättsturen för första gången. Ett långlopp på 78km som ingår i långloppscupen. Vädret var hur varmt och kvavt som helst och jag kände innan att det skulle bli tufft. Kände redan efter ca 10km att kroppen inte var riktigt van vid värmen och benen var lite slöa och saknade den riktiga kraften. Fick gå hårt redan i början och tyckte jag tappade täten för tidigt. Blev en 11:e plats och är inte nöjd med det, men är bara att ladda om till mörksuggejakten och SM.